31.7.15

Makaron ze szpinakiem (koperek,pietruszka)

Składniki:
* makaron spaghetti
* szpinak w kostkach mrożony
* oliwa z oliwek
* przyprawy: pietruszka, czosnek granulowany, przyprawa do makaronu
* dwa ząbki czosnku


Przygotowanie;

1) Wstawiam makaron do osolonej wody



2) w tym czasie rozmrażam szpinak na patelni.


Gdy się rozmrozi do tej "papki" dodaję przyprawy:

czosnek granulowany,pietruszkę.przyprawę do makaronu
 ( ja wszystko mam z firmy Prymat, uważam. że jest najlepsza)

3) Mieszam wszystko aby szpinak nabrał smaku przypraw.
Po chwili dodaję odrobinę oliwy aby całość nie była sucha i nie przypliła się

I uwierzcie mi, to jest cały sekret ta oliwa nadaje smak bo jest z koperkiem,
naprawdę piękny zapach i ciekawy smak dania :)

4) Gotowyh makaron dorzucam do szpinaku i całość jeszcze przez chwilę mieszam.

I volaille ! :)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz